Українські лікарі - титани: Дослідження, як навчаються й готуються до викликів сучасності медичні працівники воюючої країни

 

Вже декілька років в Україні активно працює реформа післядипломного навчання для лікарів. Реформа спрямована на підвищення якості медичної допомоги та забезпечення пацієнтів кваліфікованими фахівцями.

Українські лікарі не бояться труднощів. Під час найбільшої війни 21 сторіччя вони йдуть уперед, здобувають знання, роблять прорив в медицині й рятують тисячі поранених.

Напередодні Дня знань Міжнародним благодійним фондом «Здоров'я українського народу» на освітній медичній платформі «Аксемедін» було проведено дослідження, спрямоване на вивчення трендів та потреб лікарської спільноти України. У дослідженні взяло участь понад 3500 лікарів.

Понад 124 000 лікарів України обирають для навчання саме платформу «Аксемедін».  

За результатами опитування було виявлено такі ключові факти:

1. Гендерна рівновага

Результати дослідження свідчать, навчаються 63% представниць жіночої статі та 37% чоловіків. Це демонструє високий рівень зацікавленості жінок у медичній професії.

2. Активність в онлайн-навчанні 

З опитування виявлено, що найактивніше онлайн-навчання вибирають саме лікарі первинної ланки (39% аудиторії).

У ТОП-5 найбільш активних спеціальностей входять: кардіологія (16%), інфекційні хвороби (14%), хірургія та ортопедія-травматологія (11%), неврологія (9%) і нефрологія (6%). 

3. Досвід та вік

Середній вік лікарів-чоловіків складає 42 роки, із середнім стажем 20 років. Щодо жінок-лікарів, їхній середній вік - 40 років, а середній стаж - 19 років.

Це вказує на великий досвід та відповідальність медичних фахівців в Україні. 

4. Джерела навчання

95% лікарів вибирають онлайн-платформи як основний ресурс для навчання. Це підтверджує роль онлайн-освіти в сучасному медичному навчанні.

5. Оцінка контенту

87,8% лікарів обирають платформу "Аксемедін" для навчання та оцінюють її контент як дуже якісний.  

6. Мотивація для навчання

Важливим мотиватором для лікарів стала наявність сертифікатів з балами, що вводиться в системі безперервного розвитку медичних фахівців. 46,3% лікарів вказали, що сертифікат є важливим критерієм вибору навчальних заходів, та майже половина - 41,6% вважають його додатковою перевагою. 

Це свідчить про зростання усвідомлення важливості постійного професійного розвитку. Це свідчать про високий рівень зацікавленості лікарів у постійному професійному розвитку.

7. Готовність до оплати якісного контенту

70% лікарів виявили готовність оплачувати якісний та сертифікований контент. Більшість визнала оптимальною ціну у діапазоні 200-300 грн за захід.




Ці результати свідчать про високий рівень зацікавленості лікарів у подальшому професійному розвитку та вірність онлайновим освітнім ресурсам. 

«Ці дані підтверджують високий рівень відданості медичної спільноти. Не лише у практичному лікуванні пацієнтів, але і в їхньому постійному прагненні до зростання та розвитку», - коментує Сергій Сошинський, президент фонду «Здоров'я українського народу», ініціатор національної програми #ВрятуйКінцівку.

Загалом на платформі було проведено: 800 онлайн-заходів, включаючи форуми, конференції, вебінари, фахові школи. Понад 300 освітніх онлайн-курсів. Вивчено 6,500 освітньо-інформаційних матеріалів. 


Фото: libkos


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В Україні стартував проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво»

MILA NITICH вперше в пісні розказує про свої відносини з чоловіком

3 травня 2024 року у Мальме, що приймав Євробачення-2024, відбулася єдина українська події в рамках Євробачення - “Об’єднані мрією”