Співак ЗАЛІСКО зібрав кілька тисяч євро для ЗСУ на благодійних концертах в Бразилії.

 Кілька днів тому співак Андрій ЗАЛІСКО повернувся з Бразилії, де відбулись кілька концертів для української громади, на яких було зібрано більше 5 тисяч євро для ЗСУ.

Зібрані кошти будуть передані 11-ому Краматорському прикордонному загону, який виконує завдання в смузі безпеки в найгарячіших точках зіткнення з ворогом на прикордонних територіях.

“...Бразилія вразила мене українцями! Такі події-концерти відбуваються раз на кілька років. У Бразилії одна із найдавніших українських діаспор. Там зараз більше чотирьох сотень українських діючих церков. Вони зараз дуже сильно підтримують українців, переживають і моляться за Україну”, - ділиться враженнями співак. 

Виконавець мав три великі виступи у Курітібі та Прудентополісі. 





“Мене вразило, наскільки українці в Бразилії шанують традиції, звичаї, історію і культуру України. Як виховують дітей, як вони ловлять кожне моє слово про війну в Україні”, - зазначає співак. 

Тепер у містах Бразилії в українських музеях залишаться прапори від 1-го прикордонного (донецького) загону, а також футболки від хлопців 11-го прикордонного загону (ділянка відповідальності від Бахмута до Авдіївки). 

Ці культурні події мали ще іншу дуже важливу мету. На жаль, державна політика офіційної Бразилії щодо російської агресії проти України вдається “незрозумілою”. Але українці намагаються переконувати владу у зворотньому. Благодійні концерти були покликані привернути увагу бразильської влади до важливості сприяння Україні у її боротьбі. 

Заліско з усмішкою згадує: “У штаті Парана українці зробили з рудої землі великі сільськогосподарські центри. І я мав нагоду бачити, як працюють українські родини на таких землях. Я міг би залишитись і на довше, бо гарних українок там багато”.

Крім концертів Андрій Заліско відвідав службу в парафії Святого Йосафата в Прудентополісі, навколо якої згуртовані всі навколишні міста і села. Там разом з іншими вірянами української церкви в Бразилії артист помолився за перемогу України і зустрівся із дітьми зі всього штату Парана. Службу проводив Владика Мирон Мазур разом з о. Діонісієм. 

“На службі було дуже багато дітей, які разом із священиком вели службу Божу і знали майже все на память. Це мене дуже вразило, я закохався в українців ще більше, я захоплений природою Бразилії і звичайно статуєю Христа Спасителя, а також океаном і неймовірними заходами сонця в Ріо-де-Жанейро.” - ділиться співак. 

Артист впевнений, що такі події дуже важливі для України, а концерти залишаться гарними спогадами на все життя. Виконавець тримає зв'язок із усіма бразильськими друзями до перемоги України і дякує за велику підтримку.

Довідка: ЗАЛІСКО - Заслужений артист України, співак, автор пісень з міста Львова. На сцені вже 30 років. Випустив 10 альбомів, два з яких вийшли в Канаді і Америці. Має кілька тисячну аудиторію підписників в соцмережах. За перші 10 місяців війни разом з мистецькою “Командою “А” зібрав біля 6 000.000 млн. євро для ЗСУ. А у 2023 році разом зі співаком JULIK зібрав на європейських концертах (Італія, Іспанія, Греція,Чехія) більше 30 000 євро на допомогу нашим захисникам.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В Україні стартував проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво»

MILA NITICH вперше в пісні розказує про свої відносини з чоловіком

3 травня 2024 року у Мальме, що приймав Євробачення-2024, відбулася єдина українська події в рамках Євробачення - “Об’єднані мрією”