Музей давньоруського гончарства: терапія мистецтвом.

 

В Музеї давньоруського гончарства відбулися майстер-класи та екскурсії для військових та дітей з інвалідністю.


Арттерапія є дієвим інструментом для зняття стресу й сприяє відновленню психологічного стану. Вона дозволяє з допомогою творчості не тільки пережити тривогу, страхи, біль, важкі спогади, а і виразити через мистецтво свої почуття та думки. І зробити це у дружньому та безпечному середовищі. Арттерапія підходить як дітям, так і дорослим.

Колектив КЗ КОР "Вишгородський історико-культурний заповідник" відчуває потребу в проведенні  такої терапії, особливо в воєнний час. І проводить мистецькі майстер-класи та екскурсії для наших героїчних військових, для дітей та молоді з інвалідністю.

«Ми розуміємо важливість та необхідність такої арттерапії. Тому проводимо багато подібних заходів у КЗ КОР "Вишгородський історико-культурний заповідник". І завжди долучаємось до важливих соціальних ініціатив» — розповідає керівниця ВІКЗ Влада Литовченко

Днями до Музею давньоруського гончарства КЗ КОР "Вишгородський історико-культурний заповідник" на екскурсію та майстер-клас з ліплення гарбузиків завітали вихованці Центру комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю Оболонського району міста Києва.





Арттерапія сприяє розвитку моторики, та рефлексивних навичок, творчих здібностей та емоційної чутливості. Лікування мистецтвом не тільки зцілює, а й допомагає дітям з особливими освітніми потребами інтегруватися у суспільстві. Заступниця директора з загальних питань ВІКЗ Ірина Кириченко та завідувачка Музею Давньоруського Гончарства Наталія Ященко підготували для вихованців ЦКРДіМ цікаву та захопливу екскурсію, майстер-клас з ліплення з глини гарбузиків, тематичну фотосесію. Діти залишилися під великим враженням та отримали безліч позитивних емоцій.

А напередодні Музей давньоруського гончарства ВІКЗ  відвідали військові з Національної гвардії України. На них чекали оригінальний майстер-клас "Історія писемності" та авторська екскурсія від Влади Литовченко про важливі історичні та археологічні знахідки, унікальні експонати Музею.








«Вільне вираження емоцій та відчуттів через мистецтво допомагає військовослужбовцям знайти внутрішню рівновагу та гармонію. Арттерапія також допомагає побудувати взаємодію та спілкування з іншими учасниками групи» — зазначають у Музеї давньоруського гончарства — «Основні функції артпедагогіки: реабілітаційна, культурологічна, освітня. Ми залюбки проводимо екскурсії та майстер-класи для дітей та молоді»



Долучайтеся до майстер-класів від ВІКЗ та знайомтеся із особливостями багатої української культури! 
📍 Усі заходи на території Вишгородського історико-культурного заповідника проводяться з дотриманням техніки безпеки під час воєнного стану. 
☎️ Щодо замовлення екскурсій Музеєм давньоруського гончарства та майстер-класів довідки телефоном: +38 063 681 85 56; +38 068 487 59 04.
☎️Щодо замовлення екскурсій Історичним музеєм ВІКЗ та історичним центром міста Вишгород довідки телефоном: +38 063 681 85 56; +38 097 690 76 11. 
🏘 Адреси: 
✅Музей давньоруського гончарства ВІКЗ: м.Вишгород, вул. Межигірського Спаса, 11. 
✅ Історичний музей ВІКЗ: м. Вишгород, вул. Шкільна, 58. 
🌐 Детальніше на сайті: https://vikz.org.ua/ 
📜Список екскурсій: http://vikz.org.ua/ekskursii.html 
📝Для замовлення екскурсій: https://vikz.org.ua/order-excursion.html

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В Україні стартував проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво»

MILA NITICH вперше в пісні розказує про свої відносини з чоловіком

3 травня 2024 року у Мальме, що приймав Євробачення-2024, відбулася єдина українська події в рамках Євробачення - “Об’єднані мрією”