Українські ветерани війни їдуть на АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ТУРНІР З ГОЛЬФУ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ у США

 

У Києві відбулася прес-конференція організаторів і учасників АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО БЛАГОДІЙНОГО ТУРНІРУ З ГОЛЬФУ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ, який пройде у червні в Вашингтоні.


Головна мета цього благодійного турніру - об'єднати ветеранські спільноти України та США задля підтримки українських ветеранів війни. Його організатором виступає Фонд “The Borderlands Foundation”, який бере активну участь у зборі коштів на програми реабілітації, лікування посттравматичного стресового розладу для українських воїнів.

Турнір відбудеться 7 червня 2024 р. у рамках триденного 1-го ЩОРІЧНОГО АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО САМІТУ СВОБОДИ і пройде на легендарному полі для гольфу військово-повітряної бази Ендрюс. На цьому полі грає у гольф президент США. Подія спрямована на підтримку українських героїв війни шляхом програм реабілітації та терапії посттравматичного стресового розладу.

Денис Коваленко, Старший Солдат 12-ої бригади «Азов» НГУ, поділився, що для нього гольф був таємничим спортом. Але від початку тренувань зрозумів, що гольф дозволяє концентруватися на важливих речах і водночас розслабитися. Благодійний гольф-турнір дає можливість об'єднуватись. За рахунок тренувань простіше проходити реабілітацію, бо історія ще не завершена. Постійні та наполегливі тренування дуже допомагають прискорити повернення до нормального стану.

“Я переїхав в Україну 6 років тому і заснував стартап, - говорить Семьюел Кук, засновник Фонду “The Borderlands Foundation”, - коли почалося повномасштабне вторгнення, я зрозумів, що не можу стояти осторонь. І я заснував Фонд “The Borderlands Foundation”, бо я сам ветеран. Сьогодні основна мета фонду - допомога українським військовим, які своїм героїзмом та самопожертвою захищають Україну, і які стикаються із фізичними та ментальними проблемами. Кожен солдат має певний рівень травматизації. Жоден герой не має бути забутий. Ми хочемо допомогти максимальній кількості ветеранів. Історії війни мають бути почуті та ніколи не забуті. Міцна країна будується через міцну історію.”

Дмитро Терпило, операційний директор Фонду “The Borderlands Foundation” зазначає: “Гольф виступає важливим засобом фізичної та ментальної реабілітації ветеранів. США мають величезний досвід у подоланні посттравматичних розладів для ветеранів. Крім того, гольф виступає важливою частиною культури в США. Ми хочемо перейняти цей позитивний досвід для реабілітації українських ветеранів. Крім того, ми прагнемо об'єднати ветеранські спільноти США та України задля допомоги українським героям. Ми вже мали такий позитивний досвід, провівши турнір в Україні, який справді об'єднав людей і дав нам можливість зібрати кошти і направити їх на реабілітацію наших військових”.
Справді, для багатьох українських ветеранів гольф став не просто видом спорту, а способом життя. У квітні Фонд “The Borderlands Foundation” організував під Києвом благодійний турнір “Об'єднані гольфом”, де поранені бійці змогли відновитися фізично та морально. Це були перші змагання в Україні, де ветерани війни грали разом з членами української гольф-спільноти. А також відбувся благодійний аукціон.

На прес-конференції була присутня Олена Губка військова медикиня, ветеран, яка втратила чоловіка на війні, і яка теж стала учасницею гольф-турніру у США. Вона впевнена, що гольф має унікальні реабілітаційні можливості, як на фізичному, так і ментальному планах. Такий комплексний підхід дуже важливий, дає можливість обміну досвідом залучення позитивного досвіду для всіх прошарків населення: для ветеранів, людей, які були в окупації, які потрапляли під обстріли і постраждлали від війни.
Тренер Олександр Ковальчук розказав, що гольф для реабілітації та ментального здоров'я - це кращий вид спорту. Ветерани тренуються на двох локаціях та відпрацьовують технічно удари, стратегію, правила гри. Готуються до турніру. За короткий термін ми досягли гарних успіхів у ветеранів-гравців, які будуть грати у США.
Отже, наступним кроком стане престижний турнір на полі для гольфу військово-повітряної бази Ендрюс у червні, почесним гостем якого стане генерал армії США у відставці Девід Петреус. Цей турнір завершить триденний саміт, який покликаний об’єднати дві найбільші оборонні спільноти для розробки плану перемоги у війні та забезпечення миру в Україні. Подія включає в себе АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ОБОРОННИЙ ФОРУМ, АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ ВЕТЕРАНІВ і завершується АМЕРИКАНО-УКРАЇНСЬКИМ БЛАГОДІЙНИМ ТУРНІРОМ З ГОЛЬФУ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ на допомогу українським ветеранам війни. Після гольф турніру відбудеться благодійний вечір та аукціон з унікальними лотами з України, зібрані кошти будуть спрямовані на реабілітацію військових .
На думку Олени Толкачової, командира Патронатної служби Азову, яка має 10-річний досвід роботи з ветеранами, місія благодійного гольф-турніру, що відбудеться у США дуже важлива. Вона вважає, що цей вид спорту дасть можливість українським ветеранам отримати реальну реабілітацію і психологічну підтримку після повернення з війни, надати допомогу в боротьбі із посттравматичними розладами і в подальшому будувати здоровий соціум. Коли ветерани мають високу ампутацію і починають грати в гольф, то вони навіть не помічають, як багато кілометрів проходять на протезі коли проводять гру. І після цього вони починають набагато легше ходити на протезі. У них реально починається нове життя та набагато нижчий ризик стресу. Це дійсно дуже круто працює.
Заступник голови Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України Сергій Висоцький в Українському кризовому медіа-центрі акцентував увагу на актуальності питання АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО САМІТУ СВОБОДИ, який пройде у США: важливості міжнародної коаліції та допомоги Україні, достукатись до представників влади в Вашингтоні і тих політичних тіл, які приймають там рішення.
«Я дуже вдячний, що це перетворилося на великий триденний АМЕРИКАНСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ САМІТ СВОБОДИ, в рамках якого буде відбуватися оборонно-промислова конференція, де ми зможемо проінформувати американців про те, що українська держава робить для того, щоби зберегти цю міжнародну коаліцію. Це людський контакт, це емоції і реальні особисті історії для переконання та ефективності - в цьому є унікальність події», – розказав Заступник голови Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України.
Олександр Кікін - Голова правління "Товариство Ветеранів АТО з інвалідністю», який отримав поранення у 2014 році та мав високу ампутацію, випадково у 2017 році вперше спробував грати у гольф, коли один з волонтерів запропонував таку реабілітацію. До цього два роки Олександр ходив на милицях і не міг утриматись на одній нозі. Але азарт гри втягнув у цей процес і таким чином відбулась гарна фізична реабілітація. Іноді навіть по 8 годин може тренуватись на полі.
І у цій грі кожен ветеран має побороти та перемогти самого себе! У 2022 році багато хто з ветеранів пішов боронити Україну знову, у добровольчі батальйони. Наразі моя ціль прийняти участь у чемпіонатах Європи та світу. Планую отримати знання як реабілітолог і навчати хлопців, повернутись до життя. - так коментує Кікін.
Тетяна Грубенюк, директор Revived Soldiers Ukraine поділилась, що вже 10 років підтримують різні види спортивної реабілітації для українських військових. Головне дати спробувати щось нове, що може стати сенсом життя для ветеранів.


Мета благодійного турніру, який організовує The Borderlands Foundation - зробити його щорічним та масштабувати процес реабілітації через гольф, залучати допомогу.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

В Україні стартував проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво»

MILA NITICH вперше в пісні розказує про свої відносини з чоловіком

3 травня 2024 року у Мальме, що приймав Євробачення-2024, відбулася єдина українська події в рамках Євробачення - “Об’єднані мрією”